főoldalpályázatokdokumentumokArany Jánoseredményeinkinfo

VASVÁR

MozaWeb

Sulinet

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Sulinet Digitális Tudásbázis

Google keresés

MAGYARORSZÁG

 Dr. Bendefy László Városi Könyvtár

Nagy Gáspár Kulturális Központ

Bodócky István: Függesztett térkonstrukció

 

 

 

 

 

 

Iskola a Hegyháton

Vasvár, a Hegyhát szívében megbújó, dombokra épült település. Szép fekvése, kedves lakói elbűvölik az idelátogatókat.

A városban zajló oktatás története a középkorig nyúlik vissza, de szinte az államalapítás óta létezett itt iskola. A mai diákok az új, modern, négyszintes épületben tanulnak, amely 1988-ban készült el, és Kardos Lászlóról kapta a nevét. A környezeti nevelés magas színvonala és a vöröskeresztes tevékenység jutalmául elnyerte az ÖKO Iskola és a Vöröskeresztes Bázisiskola címet.

Több mint 300 diák tanul itt, évfolyamonként általában 2 osztály működik. Minden órát szaktanár tanít. Nemcsak helybeliek járnak ide, hanem egyre több környékbeli gyerek is. Az iskolától 8-10 perc séta a buszmegálló, és a menetrend alkalmazkodik a tanítás idejéhez.

Az intézmény jól felszerelt szaktantermekkel, számítógépteremmel, sportcsarnokkal, könyvtárral rendelkezik. Saját konyhát működtet.

A matematikát a nyolcadik évfolyamon képesség szerinti csoportbontásban tanulhatják a diákok.

Az angol és a német nyelv közül válaszhatnak. A hetedik évfolyamtól mód nyílik a második idegen nyelv felvételére. Többen tesznek alapfokú nyelvvizsgát. Az iskolában a tanulóknak lehetőségük van szakkörökön /számítástechnika, vöröskereszt, katasztrófavédelmi/ és felvételi előkészítő foglalkozásokon részt venni. A diákok eredményesen szerepelnek területi, megyei, országos versenyeken, egyre többen nyernek felvételt jó nevű gimnáziumokba. Népszerű a segédmotoros tanfolyam.

A lassabban haladók, a nehézségekkel küzdő gyerekek megfelelő segítséget kaphatnak a gyógypedagógusoktól, a logopédustól, a fejlesztő pedagógustól. Alsóban fejlesztő órák, felsőben szaktárgyi korrepetálások állnak a rendelkezésükre. Az integrált oktatás feltételei optimálisak. Az iskola Uniós pályázatok részese. Az új taneszközök kipróbálása alsó tagozaton folytatódik, a felsőben pedig elkezdődik.

Valamennyi igénylőnek napközis elhelyezést és étkezést tudnak biztosítani. Az ellátás időtartama a szülők és a gyerekek időbeosztásához alkalmazkodhat. A bejárók igénybe vehetik a menzát, és buszuk indulásáig a tanulószobát.

A diákok minden nap sportolhatnak, melyhez korszerű sportcsarnok és udvari pályák biztosítanak lehetőséget. Délutánonként foci, kosárlabda és kézilabdaedzések folynak. Hetente háromszor gyógytestnevelésen vehetnek részt.

A tanuszoda nincs messze az iskolától. Idén az alsó tagozatosok hetente kétszer, a felsősök egyszer vesznek részt tanfolyamon, melyeket szakedzők tartanak. A foglalkozások ingyenesek és illeszkednek a délelőtti órarendbe.

Az intézmény az Országos Arany János Vers- és Prózamondó Versenyt XI. alkalommal rendezi meg. Az eddigi megmérettetéseken a vasvári diákok kiváló helyezéseket értek el.

A rendezvények szinte állandó szereplői az iskolai énekkar és a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskola vasvári kihelyezett tagozata. A művészeti iskolában a diákok néptánc és kézműves tanszakon gazdagíthatják tudásukat, de a társastánc kedvelői a Szegedi Táncművészeti AMI Savaria Társastánc tagozatának kezdő csoportjához is csatlakozhatnak.

Az iskolában folyó munka hatékonyságát segíti a Vasvári Gyermekekért Alapítvány.

A városban működő zeneiskolában a hangszeres játék örömeivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az előképzős foglalkozásokat is a Kardosban tartják.

Az iskolában működő diákönkormányzat és a szülői munkaközösség színes programokat szervez, melyeken a tanárok, a szülők és a diákok együtt vehetnek részt: Sportnap, Diáknap, Mikulás-túra, iskolabál szülőknek, alsósok karneválja, felsősök farsangja, kirándulások.

A tágas aulában rendezvényeket, értékes ünnepélyeket szerveznek, ahol főszereplők a gyerekek: az 1956-os és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc megemlékezése, Karácsonyi hangverseny, Magyar Kultúra napja, Alapítványi gála.

Az intézményhez tartózó nagymákfai erdei iskolában diákjaink 2-3 napos táborokban tanulmányozhatják a természetet.

A szabadidős tevékenységhez hozzátartoznak az iskolai szervezésű színházlátogatások Vasvárra, Zalaegerszegre. Nyáron táborokba várják a gyerekeket.
A diákok problémáit - iskolán belül – a Hegyháti Jóléti Szolgálat Alapítvány Gyermekjóléti Szolgálatának szakemberei is segítik megoldani.

Az épületben fogászati, iskolaorvosi szakrendelés és védőnői ügyelet működik.

 

Középiskolák

Bolyai János

Kanizsai Dorottya

Premontrei Rendi

Nagy Lajos

Jurisich Miklós

Béri Balog Ádám

Gépipari szakközépiskola

Kereskedelmi és vendéglátói

Hermann Ottó

Élelmiszeripari

Rázsó Imre

Hefele Menyhért

Kölcsey Ferenc

Műszaki Szakképző

Savaria

Nádasdy Tamás

Horváth Boldizsár

Zrínyi Miklós

Ganz - Munkácsy

VM DASZK Vép

 

Hasznos linkek

Oktatási Hivatal

NYME PSZK

EEM

Osztályfőnök

MPT

MTT

E-tanárikar

TTE

Ökoiskola

 

Letöltések

Mérések

Felvételi

 

Levelezés

gmail.hu

indamail

freemail

gmail.com

 

Könyvkiadók

Mozaik kiadó

Műszaki kiadó

Apáczai kiadó

Nemzedékek tudása

 

 

Kardos László Általános Iskola, Vasvár, József Attila u. 23 - 25.
Telefon: 06 - 94 /573-100
OM azonosító: 036627
Intézményvezető: Sejberné Szabó Marianna
e-mail: iskola.kardos.vasvar(kukac)gmail.com